Vesivastuusitoumus haastaa yritykset kehittämään arvoketjujen kestävää veden käyttöä ja hallintaa

Kaikki yritykset ovat jollain tapaa riippuvaisia vedestä. Vaikka Suomessa vesivarojen ja niiden hallinnan tila on pääsääntöisesti hyvä, suomalaisyrityksillä on toimipaikkoja ja niiden arvoketjut ylettyvät myös veden niukkuuden, huonon laadun tai heikon hallinnan kaltaisista ongelmista kärsiville alueille. Veden käyttöön ja hallintaan liittyvät ongelmat muodostavat yrityksille riskin. Yrityksillä voi kuitenkin olla merkittävä rooli ongelmien ratkaisussa, niin hyvän riskienhallinnan myötä kuin puhtaiden teknologioiden tarjoajina ja lähtökohtaisesti vesivastuullisina toimijoina.
 
Suomalainen Vesivastuusitoumus haastaa yritykset tunnistamaan vesiriskit arvoketjuissaan ja kehittämään kestävää veden käyttöä  ja hallintaa yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Sitoumus kokoaa yhteen työkaluja ja ohjeistuksia vesivastuullisuuden kullekin askeleelle.
 
Sitoumuksen perustajat Aalto-yliopisto, Luke, maa- ja metsätalousministeriö, VTT, WWF ja ympäristöministeriö edistävät toiminnassaan vesivastuullisuutta ja kannustavat yrityksiä niiden vesivastuutyössä. Aalto-yliopiston, Luken ja VTT:n johdolla on parhaillaan suunnitteilla tutkimus- ja kehityshankkeita sitoumuksen toimeenpanon ja vesivastuullisen liiketoiminnan kehittämisen tueksi.
 
Lisätietoa:

Suvi Sojamo, Vesivastuusitoumuksen koordinaattori, suvi.sojamo@aalto.fi, +358 50 325 4415 

Kooste Vesivastuusitoumuksen 9.11.2017 työpajasta. Liite. 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *