Team Finland -vierailulla Vietnamissa: Pitkäjänteinen vesialan yhteistyö kantaa hedelmää

Finnish Water Forum järjesti 10.-12.10.2022 yhdessä Business Finlandin kanssa Team Finland -vierailun Vietnamiin maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen johdolla. Matkan tavoitteena oli avata liiketalousmahdollisuuksia esittelemällä vesisektorin ja metsäteollisuuden korkeatasoista osaamista sekä lisätä tietoisuutta suomalaisten elintarvikkeiden laadusta. Finnish Water Forumin jäsenorganisaatioista mukana olivat Dewaco Oy, Econet Oy, Geologian tutkimuskeskus GTK ja Turun Seudun Vesi Oy. Vierailun aikana suomalaisyritykset ja -organisaatiot pääsivät esittelemään tarjoamaansa päättäjätapaamisissa, solmivat uusia kontakteja, löysivät potentiaalisia kumppaneita ja asiakkaita sekä tutustuivat Vietnamiin toimintaympäristönä.

Miksi Vietnam?

Suomen vesialan toimijoilla on hyvät mahdollisuudet kansainvälisen kaupan kasvattamiseen Vietnamissa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Vietnam on ollut yksi maailman nopeimmin kehittyvistä talouksista. Vuonna 2022 Vietnamin talouskasvu oli noin 7,5 % ja kasvun odotetaan jatkuvan sisäisen kysynnän ja ulkomaankaupan lisääntyessä koronapandemiaa edeltävälle tasolle. Myönteinen Suomi-kuva ja suomalaisen vesialan osaamisen ja teknologian korkea laatu ovat Vietnamissa tunnettuja, sillä yhteistyötä on edistetty aktiivisesti 1980-luvulta lähtien. Lisäksi EU:n ja Vietnamin välillä vuonna 2019 allekirjoitettu vapaakauppasopimus luo uusia markkinoillepääsy- ja toimintamahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Samalla Vietnamin siirtyminen kilpailukykyisempään ja vihreämpään talouteen luo suomalaisyrityksille uusia mahdollisuuksia varsinkin puhtaan teknologian, bio- ja uusiutuvan energian, jätehuollon ja ICT/digitalisaation parissa.

Löydä rahoitusta ja kumppanuuksia Vietnamin markkinoille vesisektorin SDG Booster -tapahtumasta

Osana Team Finland -vierailun jälkipuintia Finnish Water Forum järjestää yhteistyössä Finnpartnershipin kanssa vesialaan keskittyvän digitaalisen SDG Booster -tapahtuman. Tilaisuus järjestetään 23.11.2022 yhteistyössä Suomen Vietnamin-suurlähetystön, Vietnamin vesilaitosyhdistyksen (Vietnam Water and Sewerage Association) sekä Business Finlandin kanssa. Lisäksi tapahtumassa kuullaan UNDP:n Vietnamin maatoimiston esitys. Tapahtumassa suomalaisilla ja vietnamilaisilla vesialan toimijoilla on mahdollisuus luoda liikekumppanuuksia mm. jätevedenkäsittelyn, tekopohjaveden ja älykkäiden vesiratkaisujen saralla. Lue lisää ja ilmoittaudu virtuaaliseen SDG Booster -tapahtumaan 11.11.2022 mennessä Finnpartnershipin sivuilla.

Linkkejä: