Etelä-Afrikassa näköpiirissä isoja vesihankkeita

  • Lukuaika:2 mins read

Finnish Water Forum on tunnistanut jo jonkin aikaa, että Etelä-Afrikassa on käynnistymässä mittavia vesi-infrastruktuurin kehittämiseen liittyviä hankkeita, jotka tarjoavat myös FWF:n jäsenille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Pelkästään Kapkaupungissa tullaan seuraavan kymmenen vuoden aikana käynnistämään useiden miljardien eurojen kehityshankkeita, joilla pyritään ratkaisemaan mm. veden tuotantoon ja vesi-infrastruktuurin uudistamiseen ja kehittämiseen liittyviä ongelmia.

Kapkaupungissa järjestettiin maaliskuun loppupuolella Innovation Indaba, jonka yhteydessä järjestettiin avoin innovaatiokilpailu uusista innovatiivisista vesihankkeista, joilla ratkaistaisiin Kapkaupungin ja Western Capen provinssin mittavia veteen liittyviä haasteita seuraavan kymmenen vuoden aikana.

FWF osallistui innovaatiokilpailuun yhdessä FWF:n paikallisen Business Partnerin Mika Jantusen kanssa yhteensä kahdeksalla innovaatioehdotuksella, joissa oli koottuna FWF:n jäsenten innovaatioita ja teknologioita yhteen kokonaisratkaisuiksi. Kaikki ehdotukset hyväksyttiin edelleen prosessoitavaksi Kapkaupungin Department of Water and Sanitationin asiantuntijapaneelin toimesta.

Kaupallisen yhteistyön kiihdyttämiseksi FWF on kirjoittamassa tämän vuoden aikana sekä Western Capen provinssin ja Kapkaupungin kanssa erillisen MoU:n, jossa on määritelty tarkemmin alueet, joilla yhteistyötä lähdetään tekemään.

FWF tulee järjestämään jäsenilleen kevään aikana erillisen webinaarin Etelä-Afrikan vesihankkeisiin liittyen.